گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده: (1339 مشاهده)
امروزه از ضدعفونیکنندههای شیمیایی با عوارض جانبی جهت رفع آلودگی سبزیهایی مانند گل کلم استفاده میشود. این ضدعفونیکنندههای شیمیایی را میتوان با مواد طبیعی مانند نمک و سرکه جایگزین کرد. هدف از این مطالعه تعیین مناسبترین روش شستشو با محلولهای نمک و سرکه جهت کاهش جامعه میکروبی قبل از مصرف گل کلم بود. اثر نمک (%5، % 10/77 و % 16/54) و سرکه (%1/5، % 18/25 و % 35) بر رشد قارچها، استافیلوکوکوس اورئوس و کلیفرم با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی شد. همچنین خاصیت ضد میکروبی محلولهای ضد عفونی کننده با روش انتشار از چاهک در آگار بررسی شد. نتایج نشان داد که شستشوی گل کلم با محلول حاوی % 35 سرکه و % 16/54 نمک به مدت 5 دقیقه باعث شد به ترتیب 0/62 ± 3/81، 0/21 ± 3/38 و 3/18 کاهش لگاریتم در رشد قارچ ها، کلیفرم و استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد شود. ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی سرکه و نمک با استفاده از روش انتشار از چاهک در آگار نشان داد که ترکیب نمک همراه با سرکه باعث مهار قابل توجه رشد در اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و باسیلوس سرئوس شد. استفاده از محلول حاوی % 35 سرکه و % 16/54 نمک برای شستشوی گل کلم توصیه میشود.
Davati N. Optimizing the Best Vinegar and Salt Concentration to Reduce Microbial Load in Cauliflower Using Response Surface Methodology. Journal of Biosafety 2023; 16 (1) :93-106 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-514-fa.html
دعوتی نفیسه. بهینهسازی بهترین غلظت سرکه و نمک برای کاهش بار میکروبی گل کلم با استفاده از روش سطح پاسخ. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1402; 16 (1) :93-106