[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 16، شماره 1 - ( 4-1402 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 106-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی بهترین غلظت سرکه و نمک برای کاهش بار میکروبی گل کلم با استفاده از روش سطح پاسخ
نفیسه دعوتی*
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده:   (1339 مشاهده)
امروزه از ضدعفونی‌کننده‌های شیمیایی با عوارض جانبی جهت رفع آلودگی سبزی‌هایی مانند گل کلم استفاده می‌شود. این ضدعفونی‌کننده‌های شیمیایی را می‌توان با مواد طبیعی مانند نمک و سرکه جایگزین کرد. هدف از این مطالعه تعیین مناسب‌ترین روش شستشو با محلول‌های نمک و سرکه جهت کاهش جامعه میکروبی قبل از مصرف گل کلم بود. اثر نمک (%5، % 10/77 و % 16/54) و سرکه (%1/5، % 18/25 و % 35) بر رشد قارچ‌ها، استافیلوکوکوس اورئوس و کلی‌فرم با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی شد. همچنین خاصیت ضد میکروبی محلول‌های ضد عفونی کننده با روش انتشار از چاهک در آگار بررسی شد. نتایج نشان داد که شستشوی گل کلم با محلول حاوی % 35 سرکه و % 16/54 نمک به مدت 5 دقیقه باعث شد به ترتیب 0/62 ± 3/81، 0/21 ± 3/38 و 3/18 کاهش لگاریتم در رشد قارچ ها، کلیفرم و استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد شود. ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی سرکه و نمک با استفاده از روش انتشار از چاهک در آگار نشان داد که ترکیب نمک همراه با سرکه باعث مهار قابل توجه رشد در اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و باسیلوس سرئوس شد. استفاده از محلول حاوی % 35 سرکه و % 16/54 نمک برای شستشوی گل کلم توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: گل کلم، باکتری‌های عفونت‌زای غذایی، سطح پاسخ
متن کامل [PDF 1477 kb]   (371 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/5/19 | پذیرش: 1402/7/9 | انتشار: 1402/7/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davati N. Optimizing the Best Vinegar and Salt Concentration to Reduce Microbial Load in Cauliflower Using Response Surface Methodology. Journal of Biosafety 2023; 16 (1) :93-106
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-514-fa.html

دعوتی نفیسه. بهینه‌سازی بهترین غلظت سرکه و نمک برای کاهش بار میکروبی گل کلم با استفاده از روش سطح پاسخ. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1402; 16 (1) :93-106

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-514-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( 4-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710