:: دوره 7، شماره 2 - ( 7-1393 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 32-21 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات اقلیمی و ایمنی زیستی
معصومه محمودی میمند* ، منصوره مظاهری
سازمان ملی استاندارد ایران- پژوهشگاه استاندارد
چکیده:   (3495 مشاهده)
تعیین تاثیرات بالقوه تغییرات قابل پیش­ بینی اقلیم، بر ایمنی غذا و کنترل آن­ها در تمام مراحل زنجیره غذایی، از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. هدف، افزایش آگاهی در این زمینه و تسهیل همکاری­های بین­ المللی برای فهم شرایط تغییر ایمنی غذا و ارائه راهکارهایی برای آن می­باشد. عوامل بیماری­زای ناشی از غذا، شامل بیماری­های مشترک بین انسان و حیوان، آلودگی مایکوتوکسین و سموم بیولوژی در فرآورده ­های شیلات و آلودگی­های محیط زیستی در این زمینه با اهمیت می­باشند. در این مقاله همچنین به نیاز به توجه کافی به ایمنی غذا در هنگام عمل آوری، اهمیت بیشتری داده شده است تا بتوان شرایط اضطراری ناشی از حوادث اقلیمی شدید را به طور موثری مدیریت کرد. عدم قطعیت زیادی در خصوص مفاهیم احتمالی ایمنی غذا در تغییرات اقلیمی وجود دارد. این مقاله، برخی تاثیرات قابل انتظاری را که توسط یافته ­های علمی تایید می­شوند، مورد بررسی قرار می­دهد.
واژه‌های کلیدی: تغییرات اقلیمی، آلاینده های غذایی، ایمنی، فعالیت های انسانی، تولید غذا
متن کامل [PDF 496 kb]   (2772 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/7/26 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها