امروزه یکی ازمهمترین دغدغه های مطرح در دولتها و اغلب سازمانهای بین المللی، بهویژه کشورهای درحال توسعه که آهنگ رشد جمعیت ازشتاب بیشتری برخورداراست، بحث امنیت و ایمنی غذایی میباشد. این دوواژه دو مفهوم متفاوت و جدا از یکدیگر را در بر میگیرند؛ امنیت غذایی اشاره به تامین و در دسترس بودن همیشگی غذا به ازای هر یک از افراد جامعه داشته، در حالی که ایمنی غذایی مفهوم سلامت و بهداشت غذا را در بر میگیرد. یکی از دلایل اصلی اهمیت بحث ایمنی غذایی در راستای ایمنی سلامت آبزیان و فرآوردههای آنهاست که در این میان جلوگیری از پدیده بیوتروریسم نقش موثری را ایفا میکند.بیوتروریسم انتشار عمدی عوامل بیولوژیک است. این عوامل شامل باکتریها، ویروسها و یا سموماند که ممکن است به شکل طبیعیشان یا به فرم دستکاری شده انسان باشند.این روش در جنگهای نرم انسانی و با هدفحذف رقبای تجاری استفاده میشود. در مطالعه حاضر، علت ایجاد، انواع و عوامل موثر بر بیوتروریسم و عوامل کاهنده و یا افزاینده آن مورد بررسی قرار میگیرد.