[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( 7-1395 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 59-49 برگشت به فهرست نسخه ها
باکتریوسین‌ها: نگهدارنده‌های زیستی طبیعی، ایمن و جایگزین‌هایی زیست‌پذیر برای افزودنی‌های شیمیایی
مرضیه حسینی نژاد* ، مژگان یزدی
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
چکیده:   (3556 مشاهده)
امروزه با گسترش آگاهی مصرف کنندگان در خصوص اثرات نامطلوب مواد افزودنی شیمیایی، تقاضا برای غذاهای طبیعی و فاقد هر گونه مواد نگهدارنده سنتزی به نحو چشمگیری در حال افزایش است. از طرف دیگر مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های باکتریایی و آثار سوء ایجاد شده توسط تعدادی از آن‌ها منجر به بروز نگرانی‌های جدی شده است. لذا طی دو دهه گذشته باکتریوسین‌های میکروارگانیسم‌های مفید و غیر بیماری‌زا، از قبیل باکتری‌های اسیدلاکتیک به دلیل ویژگی "امن"  خود به طور گسترده‌ای در صنایع غذایی، پزشکی و بهداشت دام به عنوان نگهدارنده‌های زیستی مورد پژوهش و بررسی  قرار گرفته اند. این ترکیبات موثر طبیعی در موارد مختلفی از جمله افزایش زمان ماندگاری، فعالیت ضد میکروبی و کنترل تخمیر فلور میکروبی کاربرد دارند. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات کاربردی در زمینه باکتریوسین‌ها، فناوری های نوین و دیدگاه‌های تازه در توسعه استراتژی‌ها می باشد.
واژه‌های کلیدی: باکتری‌های پروبیوتیک، اسیدلاکتیک باکتری‌ها، باکتریوسین‌ها، افزودنی‌های طبیعی، نگهدارندگی زیستی
متن کامل [PDF 615 kb]   (6883 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/17 | پذیرش: 1396/5/3 | انتشار: 1397/11/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseininezhad M, Yazdi M. Bacteriocins: Natural, bio-safe preservatives and biological alternatives for chemical additives. Journal of Biosafety 2016; 9 (2) :49-59
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-147-fa.html

حسینی نژاد مرضیه، یزدی مژگان. باکتریوسین‌ها: نگهدارنده‌های زیستی طبیعی، ایمن و جایگزین‌هایی زیست‌پذیر برای افزودنی‌های شیمیایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (2) :49-59

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-147-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645