امروزه با گسترش آگاهی مصرف کنندگان در خصوص اثرات نامطلوب مواد افزودنی شیمیایی، تقاضا برای غذاهای طبیعی و فاقد هر گونه مواد نگهدارنده سنتزی به نحو چشمگیری در حال افزایش است. از طرف دیگر مقاومت به آنتیبیوتیکهای باکتریایی و آثار سوء ایجاد شده توسط تعدادی از آنها منجر به بروز نگرانیهای جدی شده است. لذا طی دو دهه گذشته باکتریوسینهای میکروارگانیسمهای مفید و غیر بیماریزا، از قبیل باکتریهای اسیدلاکتیک به دلیل ویژگی "امن"خودبه طور گستردهای در صنایع غذایی، پزشکی و بهداشت دام به عنوان نگهدارندههای زیستی مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته اند.این ترکیبات موثر طبیعی در موارد مختلفی از جمله افزایش زمان ماندگاری، فعالیت ضد میکروبی و کنترل تخمیر فلور میکروبی کاربرد دارند. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات کاربردی در زمینه باکتریوسینها، فناوری های نوین و دیدگاههای تازه در توسعه استراتژیها می باشد.
Hosseininezhad M, Yazdi M. Bacteriocins: Natural, bio-safe preservatives and biological alternatives for chemical additives. Journal of Biosafety 2016; 9 (2) :49-59 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-147-fa.html