[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 11-1397 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 122-110 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلودگی میکروبی گیاهان ادویه‌ای عرضه شده در عطاری‌های ارومیه
وحید کاروانی* ، مهران مجرد آشنا آباد
مربی دانشگاه پیام نور نقده، ایران
چکیده:   (3267 مشاهده)
در ایران بسیاری از گیاهان داروئی و ادویجات به صورت خشک شده و فله‌ای توسط عطاری‌ها عرضه می‌شوند. اکثر این گیاهان از نظر بهداشتی دارای سلامت دارویی نیستند و امکان این که مصرف‌کننده دچار بیماری‌های میکروبی شود، وجود دارد. بنابراین ارزیابی کیفیت بهداشتی این گیاهان داروئی، به‌عنوان گام مهمی به سوی سلامت مصرف‌کننده و میزان اثر بخشی در درمان، اهمیت زیادی دارد. در همین راستا دو گیاه پرمصرف نعناع (کشت شده) و پونه کوهی (طبیعی) از عطاری‌های ارومیه به‌طور تصادفی جمع‌آوری و در آزمایشگاه، 5 عامل میکروبیولوژیکی شمارش کل، شمارش کلی‌فرم، اشرشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا با استفاده از دستورالعمل تحلیل باکتریایی و با دوبار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو نمونه نعناع خوراکی و پونه کوهی همه میکروب‌های Staphylococus aureus, Coliform, E.coli وSalmonella  مشاهده شدند. میزان شمارش کل آلودگی میکروبی نیز در نمونه کشت شده (نعناع خوراکی) بیشتر از نمونه طبیعی (پونه کوهی) بود. مقایسه نتایج با استاندارد بین‌المللی آلودگی باکتری‌ها در ادویجات نشان می‌دهد که میزان آلودگی‌های مورد بررسی، از میزان استاندارد بین‌المللی در هر مورد بیشتر است. میزان آلودگی نمونه‌ها به سالمونلا نیز به ترتیب در نمونه طبیعی و نمونه کاشته شده 50 درصد و 30 درصد بود.
واژه‌های کلیدی: گیاهان ادویه‌ای، اشرشیاکلای، کلی‌فرم، استافیلوکوکوس اورئوس، سال
متن کامل [PDF 438 kb]   (767 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/6/18 | پذیرش: 1397/6/30 | انتشار: 1397/12/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Carvani V, Mojarrad ashena abad M. Investigation of Microbial Contamination of Spice Plants Presented in Urmia Herbs markets. Journal of Biosafety 2019; 11 (2) :110-122
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-257-fa.html

کاروانی وحید، مجرد آشنا آباد مهران. بررسی آلودگی میکروبی گیاهان ادویه‌ای عرضه شده در عطاری‌های ارومیه. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1397; 11 (2) :110-122

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-257-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 11-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645