استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده: (2855 مشاهده)
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به مقدار کافی، اثرات سلامتیبخش آشکاری در مصرفکننده نشان میدهند. این مطالعه با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی خصوصیت پروبیوتیکی سویههای LAB موجود در محصول لبنی آغوز استان کرمانشاه انجام گرفته است. تحمل سویهها در شرایط شبیهسازیشده گوارشی شامل pH پایین، نمک صفراوی 0/3 درصد و شرایط آنزیمی، و همچنین فعالیت آنتاگونیستی بر ضد 8 بیماریزا ارزیابی شد. همچنین سویهها از نظر فعالیت همولیتیکی، ظرفیت چسبندگی به فاز آبگریز، پتانسیل اتصال به سلولهای اپیتلیال روده، کارآیی حذف کلسترول، توانایی تجمع خودکار و مشترک، حساسیت آنتیبیوتیکی و حضور ژنهای رمزکننده عوامل بیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سویههای Bacillus lactisA11 و B. lactis A12، سویههایی ایمن، دارای تحمل بالا به pH پایین و نمک صفراوی در شرایط گوارشی، فعالیت ضد بیماریزایی مطلوب، آبگریزی سطح سلولی قابل قبول، چسبندگی سلولی بالا، جذب کلسترول بیشتر، تجمع خودکار و مشترک ایدهآل و حساسیت آنتیبیوتیکی قابل قبول بوده و میتوان آنها را بهعنوان سویههای جدید پروبیوتیک برای کاربرد در صنایع غذایی در نظر گرفت.
Haghshenas B, Kiani A, Nami Y. Probiotic Potential and Safety Evaluation of Lactic Acid Bacteria Isolated from Colostrum. Journal of Biosafety 2021; 14 (3) :37-60 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-442-fa.html
حق شناس بابک، کیانی امیر، نامی یوسف. ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی و ایمنی سویههای اسید لاکتیکی جدا شده از محصول لبنی آغوز. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (3) :37-60