:: دوره 10، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 39-29 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید اسید استیک توسط سویه بومی Acetobacter sp.M
فوزیه مقدمی*
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (3412 مشاهده)

اسید استیک یکی از اسیدهای آلی می باشد که در صنایع غذایی، آرایشی و شیمیایی موارد استفاده فراوانی دارد. تولید این اسید ضعیف عمدتا به روشهای شیمیایی است ولی اسید استیک مورد استفاده در صنایع غذایی، از طریق فرمنتاسیون میکروبی تولید می شود. بررسی سویه های بومی تولید کننده اسید استیک می تواند در استفاده بهینه از آنها جهت تولید اسید استیک موثر باشد از اینرو در این بررسی تعدادی از این باکتریها که از سرکه های خانگی جدا شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. در بین سویه های مورد بررسی یک سویه بیشترین مقدار اسید استیک را تولید می کرد این سویه Acetobacter sp. M  نام گرفت. بهینه سازی شرایط تولید اسید استیک توسط سویه   Acetobacter sp.M  انجام گرفت. این سویه در شرایط بهینه دما 30 درجه سانتیگراد، دور هوادهی rpm 200 و غلظت اولیه 6٪ اتانول قادر به تولید g/l 45 اسید استیک درفلاسک شیاردار درمدت 18 ساعت بود. تولید اسید استیک در بیوراکتور 2 لیتری نیز با رعایت شرایط بهینه انجام گرفت وبا افزایش میزان هوادهی تا  rpm500، میزان تولید اسید استیک به g/l 55 در مدت 24 ساعت رسید.

 

واژه‌های کلیدی: اسید استیک، استوباکتر، فرمنتاسیون
متن کامل [PDF 956 kb]   (4543 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/2 | پذیرش: 1396/5/3 | انتشار: 1397/8/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها