:: دوره 8، شماره 1 - ( 5-1394 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 63-51 برگشت به فهرست نسخه ها
اهمیت مخمرهای تک سلولی در آبزی پروری
آیدا موسویان* ، رامین مناف فر
دانشگاه ازاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده:   (3235 مشاهده)
مخمرها سلول­های یوکاریوتی هستند که از نظر اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی حائز اهمیت بوده و از نظر صنعتی و بیوتکنولوژیک درتولید آنزیم­ها، واکسن­ها و بعضی از داروهای نوترکیب کاربرد دارند. این تک­ سلولی­ ها در صنایع غذایی و بیوتکنولوژی نیز کاربرد داشته و عموما از محیط­های طبیعی و یا فلور گیاهان و جانوران تهیه، و پس از شناسایی، بصورت انبوه کشت داده می­شوند. امتیازات ویژه مخمرها ازجمله تولید آسان، سریع و مقاومت بالا به طیف وسیعی از مواد مختلف، موجب شده است که کاربرد فراوانی در آبزی­ پروری داشته باشند. بی­ شک تامین منابع غذایی مناسب و ارزان قیمت، یکی از جنبه­ های مهم در پرورش آبزیان به شمار می­رود. در این میان دستکاری مولکولی و غنی نمودن مخمرها، می­تواند آن­ها را به میکروارگانیسم­هایی با ارزش بالای بیوتکنولوژیک، جهت بهبود کیفیت رشد و بقاء آبزیان تبدیل کند. مخمرها همچنین بعنوان مکمل غذایی در تمامی موجودات تحت مطالعات آزمایشگاهی و پرورشی و حتی انسان توصیه شده ­اند. به ­عنوان مثال مخمر  Saccharomyces cerevisiae از مخمرهای مفیدی است که به فراوانی در صنعت نان بکار می­رود.
واژه‌های کلیدی: مخمر، سلول یوکاریوتی، دستکاری مولکولی، غنی نمودن، Saccharomyces cerevisiae
متن کامل [PDF 559 kb]   (3208 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/26 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 5-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها