دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ایران
چکیده: (6012 مشاهده)
ترکیب و کیفیت مواد غذایی با منشأ حیوانی تحت تأثیر تغذیه حیوانات قرار میگیرد. اسیدهای چرب و برخی از مواد معدنی و ویتامینها، به غذاهای با منشأ حیوانی منتقل میشوند. گیاهان اصلاحشده ژنتیکیِ نسل اول دارای مقاومت زیادی در برابر حشرات و یا پایداری در برابر مواد از بین برنده علفهای هرز میباشند. این گیاهان ارزش غذایی خود را در مقایسه با گیاهان با ترکیب ژنتیکی یکسان، از دست نمیدهند و بجز در قطعات DNA نوترکیب با همتاهایِ غیرتراریخته خود شباهت دارند. بنابراین، نسل اول گیاهان تراریخته بر ترکیب غذا تأثیر نمیگذارد. گیاهان اصلاحشدهی نسل دوم، اختصاصاً با میزان چربی و پروتئین بالاتر و یا تغییریافته، و یا با کاهش مواد نامطلوب مانند فیتات ها مشخص می شوند. مطالعات نشان داده است که ترکیب شیر گاو باتراریخته های نسل اول، هم چنین کیفیت لاشه خوک ها با ذرت تراریخته نسل اول، و ترکیب بدن جوجههای گوشتی با کلزای تراریخته تحت تاثیر قرار نگرفت. اما در مورد گیاهان تراریخته نسل دوم، ترکیب بافتهای حیوانی، شیر یا تخممرغ ممکن است تحت تاثیر قرار میگیرد که لازمه انتقال مواد از گیاهان تراریخته به محصولات با منشا حیوانی است. بنابراین گیاهانتراریخته نسل اول به طور قابل توجهی بر کیفیت غذاهای با منشأ حیوانی اثر گذار نیستند.