[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 152-148 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر استفاده از گیاهان تراریخته بر تولیدات حیوانات
طاهره محمدآبادی*، باسل عبدالزهره عباس
دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ایران
چکیده:   (6012 مشاهده)
ترکیب و کیفیت مواد غذایی با منشأ حیوانی تحت تأثیر تغذیه­ حیوانات قرار می­گیرد. اسیدهای چرب و برخی از مواد معدنی و ویتامین­ها، به غذاهای با منشأ حیوانی منتقل می­شوند. گیاهان اصلاح­شده­ ژنتیکیِ نسل اول دارای مقاومت زیادی در برابر حشرات و یا پایداری در برابر مواد از بین برنده علف­های هرز میباشند. این گیاهان ارزش غذایی خود را در مقایسه با گیاهان با ترکیب ژنتیکی یکسان، از دست نمی­دهند و بجز در قطعات DNA نوترکیب با همتاهایِ غیرتراریخته خود شباهت دارند. بنابراین، نسل اول گیاهان تراریخته بر ترکیب غذا تأثیر نمی­گذارد. گیاهان اصلاح­شده­ی نسل دوم، اختصاصاً با میزان چربی و پروتئین بالاتر و یا تغییریافته، و یا با کاهش مواد نامطلوب مانند فیتات­ ها مشخص می شوند. مطالعات نشان داده است که ترکیب شیر گاو با تراریخته های نسل اول، هم چنین کیفیت لاشه خوک ها با ذرت تراریخته نسل اول، و ترکیب بدن جوجه­های گوشتی با کلزای تراریخته تحت تاثیر قرار نگرفت. اما در مورد گیاهان تراریخته نسل دوم، ترکیب بافت­های حیوانی، شیر یا تخم­مرغ ممکن است تحت تاثیر قرار می­گیرد که لازمه انتقال مواد از گیاهان تراریخته به محصولات با منشا حیوانی است. بنابراین گیاهان تراریخته نسل اول به طور قابل توجهی بر کیفیت غذاهای با منشأ حیوانی اثر گذار نیستند.
واژه‌های کلیدی: تراریخته، حیوانات، شیر، گوشت
متن کامل [PDF 108 kb]   (2124 دریافت)    

دریافت: 1392/7/29 | پذیرش: 1392/9/29 | انتشار: 1392/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


محمدآبادی طاهره، عبدالزهره عباس باسل. تاثیر استفاده از گیاهان تراریخته بر تولیدات حیوانات. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1392; 6 (2) :148-152

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-215-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره ششم؛ شماره دوم، 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660