[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( 11-1397 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 16-1 برگشت به فهرست نسخه ها
غنی سازی برنج به روش مهندسی ژنتیک برای مقابله با فقر آهن و روی
حبیب اله عباسی*
دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده:   (3120 مشاهده)
کم‌خونی ناشی از کمبود آهن و کمبود روی جزو شناخته‌شده‌ترین شکل‌های سوءتغذیه ریزمغذی‌ها هستند به طوری که حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان به نوعی از آن رنج می‌برند. رژیم‌های غذایی بر پایه غلات که قوت غالب بسیاری از مردم را در سراسر جهان تشکیل می دهد، منابع ضعیفی از آهن و روی هستند. برنج برای بیش از نیمی از جمعیت جهان به عنوان یک غذای اصلی به حساب می‌آید. روش‌های مختلفی برای غنی‌سازی مواد غذایی پیشنهاد شده‌اند، اما خیلی از آن‌ها به دلایل بیولوژیکی و اقتصادی-اجتماعی کارایی لازم را ندارند. روش های مرسومی که برای افزایش دسترسی چنین ریزمغذی‌هایی استفاده می‌شود بیشتر شامل مکمل‌دهی به برخی از غذاها و غنی‌سازی آنهاست. از روش های جدیدی که توجه زیادی را به سمت خود جلب کرده است غنی‌سازی زیستی دانه‌های غلات، مانند برنج، به عنوان یک راهبرد امیدوارکننده است. به علت تنوع ژنتیکی پایین ریزمغذی‌ها در ژرم‌پلاسم برنج، روش اصلاح نباتات سنتی بهتنهایی روش چندان موثری برای غنی‌سازی زیستی برنج نیست. تکنولوژی ژن، چشم‌اندازهایی برای بهبود مؤثر محتوای روی و آهن در دانه‌های برنج ارائه می‌دهد. در این مقاله راهبردهای استفاده شده برای بهبود محتوای آهن و روی در برنج و ژن‌های کنترل‌کننده هموستازهای آن‌ها مورد بررسی قرار میگیرند.
واژه‌های کلیدی: غنی‌سازی زیستی، برنج، آهن، روی، مهندسی ژنتیک.
متن کامل [PDF 1098 kb]   (756 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/12 | پذیرش: 1398/7/21 | انتشار: 1399/2/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi H. Rice Enrichment by Genetic Engineering for Combating Iron and Zinc Deficiency. Journal of Biosafety 2019; 11 (3) :1-16
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-316-fa.html

عباسی حبیب اله. غنی سازی برنج به روش مهندسی ژنتیک برای مقابله با فقر آهن و روی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1397; 11 (3) :1-16

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-316-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 11-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660