کمخونی ناشی از کمبود آهن و کمبود روی جزو شناختهشدهترین شکلهای سوءتغذیه ریزمغذیها هستند به طوری که حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان به نوعی از آن رنج میبرند. رژیمهای غذایی بر پایه غلات که قوت غالب بسیاری از مردم را در سراسر جهان تشکیل می دهد، منابع ضعیفی از آهن و روی هستند. برنج برای بیش از نیمی از جمعیت جهان به عنوان یک غذای اصلی به حساب میآید. روشهای مختلفی برای غنیسازی مواد غذایی پیشنهاد شدهاند، اما خیلی از آنها به دلایل بیولوژیکی و اقتصادی-اجتماعی کارایی لازم را ندارند. روش های مرسومی که برای افزایش دسترسی چنین ریزمغذیهایی استفاده میشود بیشتر شامل مکملدهی به برخی از غذاها و غنیسازی آنهاست. از روش های جدیدی که توجه زیادی را به سمت خود جلب کرده است غنیسازی زیستی دانههای غلات، مانند برنج، به عنوان یک راهبرد امیدوارکننده است. به علت تنوع ژنتیکی پایین ریزمغذیها در ژرمپلاسم برنج، روش اصلاح نباتات سنتی بهتنهایی روش چندان موثری برای غنیسازی زیستی برنج نیست. تکنولوژی ژن، چشماندازهایی برای بهبود مؤثر محتوای روی و آهن در دانههای برنج ارائه میدهد. در این مقاله راهبردهای استفاده شده برای بهبود محتوای آهن و روی در برنج و ژنهای کنترلکننده هموستازهای آنها مورد بررسی قرار میگیرند.