[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 13، شماره 1 - ( 3-1399 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 22-1 برگشت به فهرست نسخه ها
موفقیت‌های ویرایش ژنومی با فناوری CRISPR/Cas9 در برنج
پیمان شریفی*
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (2231 مشاهده)
برنج (Oryza sativa L) منبع اصلی غذای بخش زیادی از مردم جهان است. در دهه‌های اخیر، پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای در توسعه واریته‌های جدید برنج با استفاده از روش‌های به‌نژادی سنتی، جهش‌زایی و مولکولی صورت گرفته است. ایستائی بهبود عملکرد دانه برنج در دهه اخیر، به‌دلیل ظهور آفات و پاتوژن‌های گیاهی، تغییرات آب و هوایی و سایر مسائل زیست محیطی گزارش شده است. سیستم CRISPR/Cas9 از همه توانایی‌های ویرایش ژنوم همچون از کار انداختن، ترمیم کردن، جدا کردن و فعال‌سازی بیان ژن‌ها بهره می‌گیرد. پژوهشگران با ویرایش ژن‌های کنترل‌کننده صفاتی همچون تعداد خوشه در بوته، تعداد دانه در خوشه، وزن دانه، تاریخ رسیدگی، محتوی آمیلوز، دمای ژلاتینه‌شدن، طول و عرض دانه و همچنین مقاومت به تنش‌های زیستی و غیرزیستی و ژن‌های سنتزکننده هورمون‌‌های گیاهی به موفقیت‌های چشمگیری در به‌نژادی برنج دست یافته‌‌اند. تغییر مسیر پژوهش‌ها به سوی بهره‌گیری از سیستم‌های CRISPR/Cas9 برای جهش‌زایی هدفمند، می‌تواند یک روش امیدوارکننده برای غلبه بر محدودیت‌ها و موانع به‌نژادی برنج باشد. در این مقاله، به‌کارگیری سیستم ویرایش CRISPR/Cas9 و پیشرفت‌ها در برنج بحث شده است. به‌نظر می‌رسد CRISPR/Cas9 و ابزارهای ویرایش ژنوم همراه با آن، انقلابی در به‌نژادی برنج پدیدار کنند که برای برآورده کردن خواست‌ها و تأمین نیاز برنج برای نسل‌های آینده بسیار مهم باشد.
واژه‌های کلیدی: به‌نژادی، تراریخته، تغذیه گیاهی، کیفیت دانه، مقاومت به تنش‌ها، مهندسی ژنتیک، QTL.
متن کامل [PDF 1858 kb]   (569 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/1/14 | پذیرش: 1399/5/16 | انتشار: 1399/5/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi P. Success of Genomic Editing with CRISPR / Cas9 Technology in Rice. Journal of Biosafety 2020; 13 (1) :1-22
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-333-fa.html

شریفی پیمان. موفقیت‌های ویرایش ژنومی با فناوری CRISPR/Cas9 در برنج. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1399; 13 (1) :1-22

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-333-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( 3-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645