[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 15، شماره 2 - ( 7-1401 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 96-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر حفاظتی میکروکپسول‎های حاوی اسانس مرزه و نمک کلسیم پروپیونات بر خصوصیات کمی و کیفی میوه گلابی رقم اسپادانا
روح اله فرامرزی دوزین ، سعید طریقی ، آرام بستان ، احسان اسکوئیان ، الهه معتمدی*
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (1153 مشاهده)
کپسوله کردن ترکیبات موثره فعال نه تنها باعث آزاد شدن آهسته و هدفمند این مواد می‏‌شود، بلکه باعث افزایش ماندگاری، بهبود طعم و عطر میوه‏‌ها می‏‌شود. در مطالعه حاضر میکروکپسول‏‌های حاوی ترکیبات موثر اسانس مرزه و نمک کلسیم پروپیونات به‌عنوان هسته و با دیواره Hi-Cap 100 و مالتودکسترین به روش خشک کردن پاششی تهیه شد و با هدف بررسی اثرات این ترکیب بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه گلابی با فرمولاسیونهای تجاری مقایسه شد. مطابق نتایج آنالیز GC-MS دو ترکیب O-cymene و terpinolene به ترتیب با مقادیر 25/6% و 18/5% مهمترین ترکیبات اسانس مرزه بودند. پتانسیل زتای میکروکپسول‏‌ها برابر 35/23- بود و میزان کارایی کپسولاسیون 93/02% بدست آمد. اثربخشی این ترکیب با غلظت‌های مختلف (یک گرم در لیتر (T1)، دو گرم در لیتر (T2) و سه گرم در لیتر (T3) با ترکیب شیمیایی اکسی‌کلرومس (O) به‌عنوان یک فرمول تجاری، روی میوه گلابی رقم اسپادانا در قالب آزمایش بلوک کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی و مقایسه شد. اثر تیمار اکسی‏‌کلرومس بر روی هیچ یک از پارامترهای رنگی *L*a*b معنی‏‌دار نشد اما تاثیر هر سه غلظت پودر کپسوله‌شده بر روی سه پارامتر رنگی *L*a*b در سطح 5 درصد معنی‏‌دار شد. تیمار T3 نسبت به تیمارهای T1 و T2 بیشترین تاثیر مثبت را بر روی رنگ پوست و بافت میوه، کیفیت و شاخص طعم داشت. میکروکپسول‏‌های تولیدی نه تنها باعث جلوگیری از فساد میوه در انبار شدند بلکه باعث حفظ کیفیت میوه و بهبود طعم و عطر میوه شدند.
واژه‌های کلیدی: درون‌پوشانی، آفت‌کش زیستی، او-سیمن، کلسیم پروپیونات، گلابی رقم اسپادانا، بیماری آتشک.
متن کامل [PDF 2441 kb]   (291 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/7/17 | پذیرش: 1401/8/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faramarzi Dozein R, Tarighi S, Bostan A, Oskoueian E, motamedi E. Investigating the Protective Effect of Microcapsules Satureja hortensis and Calcium Propionate on the Quantitative and Qualitative Characteristics of Pear Fruit "Spadona". Journal of Biosafety 2022; 15 (2) :67-96
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-481-fa.html

فرامرزی دوزین روح اله، طریقی سعید، بستان آرام، اسکوئیان احسان، معتمدی الهه. بررسی اثر حفاظتی میکروکپسول‎های حاوی اسانس مرزه و نمک کلسیم پروپیونات بر خصوصیات کمی و کیفی میوه گلابی رقم اسپادانا. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1401; 15 (2) :67-96

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-481-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( 7-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645