گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و زیست فنآوری، دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده: (3692 مشاهده)
محصولات زراعی تراریخته نسبت به محصولاتی که به روش سنتی تولید شدند از عملکرد و کیفیت بالاتری برخوردار هستند. برای کشت این محصولات نیاز کمتری به مصرف سموم شیمیایی است. محصولات تراریخته علاوه بر مصارف غذایی، به عنوان علوفه نیز برای دام استفاده میشوند. از جمله محصولات تراریخته قابل مصرف برای دام میتوان به سویا، کانولا، پنبه، ذرت و سیبزمینی اشاره کرد. تقریبا بیش از ۹۰ درصد سویا و ۷۰ درصد ذرت تراریخته در بخش دامپروری مورد استفاده قرار میگیرد. طبق مطالعاتی که توسط سایر محققان انجام شده، محتویات مواد شیمیایی محصولات تراریخته با همتای غیرتراریخته خود از نظر میزان ترکیب مواد شیمیایی و آمینواسیدی همسان بوده و همچنین هیچ ایجاد حساسیتی در مورد مصرف محصولات تراریخته تا به امروز به تایید نرسیده است. بررسیهای صورت گرفته نشان داد که این همانی در بخش ترکیبات، هضمپذیری و ارزش علوفه تراریخته وجود داشته است و از جنبههای گفته شده با نوع غیرتراریخته آن کاملا مشابه هستند. مطالعه حاضر، مروری بر ملاحظات علوفه تراریخته برای سلامت دام انجام شده است.