:: دوره 10، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 48-40 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات محصولات تراریخته بر سلامت دام
مسعود توحیدفر ، زهرا حاجی برات*
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و زیست فنآوری، دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده:   (3599 مشاهده)
محصولات زراعی تراریخته نسبت به محصولاتی که به روش سنتی تولید شدند از عملکرد و کیفیت بالاتری برخوردار هستند. برای کشت این محصولات نیاز کمتری به مصرف سموم شیمیایی است. محصولات تراریخته علاوه بر مصارف غذایی، به عنوان علوفه نیز برای دام استفاده می­‌شوند. از جمله محصولات تراریخته قابل مصرف برای دام می‌­توان به سویا، کانولا، پنبه، ذرت و سیب‌زمینی اشاره کرد. تقریبا بیش از ۹۰ درصد سویا و ۷۰ درصد ذرت تراریخته در بخش دامپروری مورد استفاده قرار می­‌گیرد. طبق مطالعاتی که توسط سایر محققان انجام شده، محتویات مواد شیمیایی محصولات تراریخته با همتای غیرتراریخته خود از نظر میزان ترکیب مواد شیمیایی و آمینواسیدی همسان بوده و همچنین هیچ ایجاد حساسیتی در مورد مصرف محصولات تراریخته تا به امروز به تایید نرسیده است. بررسی­‌های صورت گرفته نشان داد که این همانی در بخش ترکیبات، هضم‌پذیری و ارزش علوفه تراریخته وجود داشته است و از جنبه‌های گفته شده با نوع غیرتراریخته آن کاملا مشابه هستند. مطالعه حاضر، مروری بر ملاحظات علوفه تراریخته برای سلامت دام انجام شده است.
واژه‌های کلیدی: تراریخته، مهندسی ژنتیک، دام، آلرژنیسیتی، این همانی
متن کامل [PDF 980 kb]   (2348 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/1/23 | پذیرش: 1396/8/17 | انتشار: 1397/8/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها