[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 17 سال 1403
شماره 2
شماره 1
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( 12-1395 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 77-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی میوه زیتون تلخ و اثر حشره کشی پودر و عصاره آن روی (Col. Tenebrionidae) Herbst Tribolium castaneum
مریم پهلوان یلی* ، محسن محمدی انایی
گروه گیاه پزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (3824 مشاهده)
در این پژوهش، ترکیب­های شیمیایی میوه زیتون تلخ و قابلیت حشره­ کشی عصاره و پودر آن روی حشره کامل شپشه آرد مطالعه و آزمایش­های زیست سنجی به­روش تماسی به­ صورت طرح کامل تصادفی در دمای 5±25 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±65 درصد انجام شد. درصد مرگ و میر حشره کامل آفت، با کاربرد عصاره میوه زیتون تلخ در سه غلظت و در سه زمان و پودر میوه زیتون تلخ، در چهار دوز، پس از گذشت چهار زمان محاسبه شد. اختلاف معنی‌داری در درصد کشندگی عصاره و پودر، روی آفت در غلظت­های مختلف پس از هریک از زمان­های مورد مطالعه مشاهده شد. بر اساس نتایج، مرگ و میر با افزایش غلظت و گذشت زمان افزایش یافت. کمترین و بیشترین میزان تلفات، با کاربرد عصاره میوه زیتون تلخ به ­ترتیب در غلظت 10 و 80 میکروگرم بر میلی ­لیتر پس از 12 و 36 ساعت (50/2±5/17درصد و 89/11±75/81 درصد) بود. همچنین بالاترین و پایین­ ترین میزان تلفات به هنگام کاربرد پودر میوه زیتون تلخ، به ­ترتیب در دوز 3 و 6 گرم پس از 24 و 96 ساعت (36/2 ±33/3 درصد و 89/5±00/92 درصد) به­دست آمد. بعلاوه 52 ترکیب شیمیایی تشکیل­ دهنده میوه زیتون تلخ، با استفاده از دستگاه GC/Mass شناسایی و شش پیک در آن مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: شپشه آرد، سمیت تماسی، غلظت، GC/Mass
متن کامل [PDF 1136 kb]   (2357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/11/7 | پذیرش: 1396/7/22 | انتشار: 1397/12/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pahlavan Yali M, Mohammadi Anaii M. Studying chemical compounds of Melia azedarach L. fruit and the insecticidal effect of extract & powder’s on Tribolium castaneum Herbst (Col. Tenebrionidae). Journal of Biosafety 2017; 9 (4) :67-77
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-167-fa.html

پهلوان یلی مریم، محمدی انایی محسن. بررسی ترکیبات شیمیایی میوه زیتون تلخ و اثر حشره کشی پودر و عصاره آن روی (Col. Tenebrionidae) Herbst Tribolium castaneum. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (4) :67-77

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-167-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710