گروه گیاه پزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (3824 مشاهده)
در این پژوهش، ترکیبهای شیمیایی میوه زیتون تلخ و قابلیت حشره کشی عصاره و پودر آن روی حشره کامل شپشه آرد مطالعه و آزمایشهایزیست سنجی بهروش تماسی به صورتطرحکاملتصادفیدر دمای 5±25درجهسلسیوس ورطوبتنسبی 5±65 درصدانجام شد. درصدمرگومیر حشره کامل آفت، با کاربرد عصاره میوه زیتون تلخ در سه غلظت و در سه زمان و پودر میوه زیتون تلخ، در چهار دوز، پس از گذشت چهار زمان محاسبه شد. اختلاف معنیداری در درصد کشندگیعصاره و پودر، روی آفت در غلظتهای مختلف پس از هریک از زمانهای مورد مطالعه مشاهده شد. بر اساس نتایج، مرگو میربا افزایش غلظت وگذشتزمانافزایشیافت. کمترین و بیشترین میزان تلفات، با کاربرد عصاره میوه زیتون تلخ به ترتیب در غلظت 10 و 80 میکروگرم بر میلی لیتر پس از 12 و 36 ساعت (50/2±5/17درصد و 89/11±75/81درصد) بود. همچنین بالاترین و پایین ترین میزان تلفات به هنگام کاربرد پودر میوه زیتون تلخ، به ترتیب در دوز 3 و 6 گرم پس از 24 و 96 ساعت(36/2 ±33/3درصد و 89/5±00/92درصد) بهدست آمد. بعلاوه 52 ترکیب شیمیایی تشکیل دهنده میوه زیتون تلخ، با استفاده از دستگاه GC/Mass شناسایی و شش پیک در آن مشاهده شد.
Pahlavan Yali M, Mohammadi Anaii M. Studying chemical compounds of Melia azedarach L. fruit and the insecticidal effect of extract & powder’s on Tribolium castaneum Herbst (Col. Tenebrionidae). Journal of Biosafety 2017; 9 (4) :67-77 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-167-fa.html
پهلوان یلی مریم، محمدی انایی محسن. بررسی ترکیبات شیمیایی میوه زیتون تلخ و اثر حشره کشی پودر و عصاره آن روی (Col. Tenebrionidae) Herbst Tribolium castaneum. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1395; 9 (4) :67-77