گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و زیست فنآوری، دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده: (4344 مشاهده)
پنبه ((Gossypium hirsutum یکگیاه مهمالیافیمحسوبمیشودودرایراندرسطحیمعادل150الی200 هزار هکتارکشتمیشود. خسارتناشیاز آفاتدرایرانبیشاز30درصدبرآوردشدهاست. بطورسنتیدرطولفصلرشدبرایکنترلآفات10تا12 بارسمپاشیبااستفادهازحشرهکشهایشیمیاییکهاثر سوءبرمحیطزیستدارند (مثل اندوسولفانویامتاسیستوکس)انجاممیشود .به منظور کاهش مصرف سموم، فنآوری پنبه Bt تولید شد که یک فناوری جدید در کشورهای توسعه یافته است و دارای مزایایی از جمله کاهش کاربرد آفتکش، کنترل بهتر حشرات و آفات و عملکرد بهتر الیاف است. اگر چه اولین فاکتور کنترل در دسترس بودن بذر تراریخته است، اما نیاز سریعی برای تولید رقمهای جدید Bt و همچنین ایجاد آگاهی در مورد این محصول در بین کشاورزان احساس می شود. امروزه بدلیل مزایای قابل توجه پنبه ی Bt پذیرش آن به طور چشمگیری افزایش یافته است. هدفازاینمقالهبررسیجنبههایعلمیارزیابیاحتمالخطرکشتپنبهیتراریختهBt میباشد.