گروه ترویج و آموزش کشاورزی/ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده: (6391 مشاهده)
افزایش جمعیت جهان و نیازمندی به تولید بیشتر محصولات کشاورزی باعث افکار جدید و ابتکارات نویی شده است. از جمله این ابداعات و تلاشها، انجام تغییرات و اصلاحات ژنتیکی در گیاهان و محصولات غذایی است؛ محصولاتی که مهندسی شده یا اصلاح شدهی ژنتیکی(تراریخته) نامیده میشوند. استفاده از زیست فنآوری برای تولید محصولات تراریخته، فرصتها و چالشهای جدیدی را برای انسان به وجود آورده است. از سویی، افزایش نیازمندی بشر به تولیدات کشاورزی است که پژوهشها نشان میدهد در بیست سال آینده باید نزدیک به دو برابر محصولات موجود فعلی افزایش یابند و همین، استفاده از آن را گریز ناپذیر ساخته است و از سوی دیگر، مخاطرات احتمالی که در نتیجه تولید این محصولات ایجاد میشود، ملاحظاتی را برای حفظ محیط زیست و سلامت انسان ایجاد کرده که منجر به بحثهای فراوانی در مورد معایب و مزایای این نوع محصولات گردیده است. در این مقاله، تلاش شده است تا ضمن اشاره به تعریف گیاهان تغییر یافته ژنتیکی، مزایا و معایب احتمالی این قبیل گیاهان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.