[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( 9-1399 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 60-49 برگشت به فهرست نسخه ها
استخراج و خالص‌سازی پپتیدهای زیست فعال از ضایعات ماهی تیلاپیا (Oreochromis)
یاسمن هزاوه‌یی‌ها ، انوشه شریفان*
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (2135 مشاهده)
در صنایع شیلات در مقایسه با سایر صنایع غذایی، حجم بالایی از محصولات جانبی مانند استخوان، اضافات گوشت، پوست و امعاء و احشاء تولید می‌شود که تیمار کردن و دفع آنها در محیط زیست هزینه‌ی هنگفتی در پی دارد. ماهی تیلاپیا با توجه به تکثیر سریع،  بازارپسندی و حجم بالای ضایعات مورد توجه قرار گرفته است. ارزش پروتئین‌ها به‌عنوان منبع اصلی آمینواسیدها در سلامت انسان اثبات شده است. پروتئین‌ها علاوه‌بر ارزش غذایی دارای عملکردهای زیستی هستند. این پروتئین‌ها عملکردهای خود را به‌واسطه پپتیدهای زیست‌فعال نشان می‌دهند. روش‌های تولید پپتیدهای زیست‌فعال بر فعالیت زیستی آنها مؤثر است. استفاده از روش هیدرولیز موجب پایداری آنها نسبت به روش‌های تخمیری و استخراج با حلّال می‌شود و روش ایمن‌تری نسبت به دو روش دیگر است. پپتیدهای زیست‌فعال دارای تأثیرات فیزیولوژیکی نظیر ضد فشار خون بالا، آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضددیابتی بوده و دارای کاربردهای بسیاری در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی هستند و از آن‌ها می‌توان در صنعت غذا به‌عنوان مواد غذایی فراسودمند استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: آبزیان، بیوتکنولوژی، پپتیدهای زیست‌فعال، تیلاپیا، ضایعات
متن کامل [PDF 1013 kb]   (815 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/9/8 | پذیرش: 1399/12/11 | انتشار: 1399/12/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazavehei ha Y, Sharifan A. Extraction and Purification of Bioactive Peptides from Tilapia (Oreochromis) Waste. Journal of Biosafety 2020; 13 (3) :49-60
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-363-fa.html

هزاوه‌یی‌ها یاسمن، شریفان انوشه. استخراج و خالص‌سازی پپتیدهای زیست فعال از ضایعات ماهی تیلاپیا (Oreochromis). فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1399; 13 (3) :49-60

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-363-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( 9-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645