[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 14، شماره 4 - ( 12-1400 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 112-91 برگشت به فهرست نسخه ها
گیاهان اصلاح ژنتیکی شده و حساسیت غذایی
ساناز همتی ، ابراهیم دورانی*
دانشیار گروه به نژادی و زیست‌فناوری گیاهی دانشگاه تبریز، ایران
چکیده:   (2224 مشاهده)
استفاده از مهندسی ژنتیک در عرصه تولید محصولات کشاورزی و تغییر مواد ژنتیکی موجودات زنده از طریق انتقال ژن از یک موجود به موجود دیگر، منجر به توسعه روزافزون مواد غذایی اصلاح‌شده ژنتیکی شده است. این امر از یک سو باعث افزایش بازدهی تولید موادغذایی شده اما از سوی دیگر با ورود مواد غذایی اصلاح‌شده ژنتیکی در زنجیره غذایی انسان، نگرانی‌هایی در ارتباط با خطرات بالقوه ناشی از تولید و مصرف این گونه مواد ایجاد و پرسش‌های متعددی را در زمینه احتمال بروز عوارض نامطلوب مانند حساسیت غذایی، افزایش مقاومت نسبت به
آنتی‌بیوتیک‌ها، اثرات مخرب محیطی و انتقال افقی ژن‌ها در جامعه مطرح کرده است. اولین محصول غذایی مهندسی ژنتیک شده (گوجه‌فرنگی)، در سال 1996 معرفی شد و به دنبال آن ذرت، سویا، پنبه، کلزا، سیب‌زمینی، پاپایا، یونجه، کدو و چغندرقند با صفات ژنتیکی خاص با موفقیت توسعه یافتند و تجاری‌سازی شدند. ایمنی زیستی، مجموعه‌ای از تدابیر، سیاست‌ها، مقررات و روش‌هایی برای تضمین بهره‌برداری از فواید فناوری زیستی جدید و پیشگیری از آثار سوء احتمالی کاربرد این فناوری بر تنوع زیستی، سلامت انسان، دام، گیاه و محیط زیست است. اگرچه ایمنی هر محصول جدید تراریخته قبل از تجاری‌سازی توسط مقامات نظارتی مختلف در سراسر جهان ارزیابی می‌شود، اما بحث عمومی در مورد ایمنی غذایی و حساسیت‌زایی گیاهان تراریخته و خوراک حاصل از این گیاهان، کاهش نیافته است. برای ارزیابی ایمنی و پتانسیل حساسیت‌زایی محصولات تراریخته روش‌هایی وجود دارد. هدف از این مقاله ارزیابی پتانسیل حساسیت‌زایی گیاهان تراریخته بر اساس مقالات علمی و منابع معتبر کُدکس، در این زمینه‌ است.
واژه‌های کلیدی: مهندسی ژنتیک، ارزیابی ایمنی محصولات، حساسیت‌زایی، حساسیت غذایی.
متن کامل [PDF 1592 kb]   (638 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/22 | پذیرش: 1400/3/16 | انتشار: 1401/3/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemati S, Dorani E. Genetically Modified Plants and Food Allergenicity. Journal of Biosafety 2022; 14 (4) :91-112
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-404-fa.html

همتی ساناز، دورانی ابراهیم. گیاهان اصلاح ژنتیکی شده و حساسیت غذایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (4) :91-112

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-404-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( 12-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660