استادیار میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
چکیده: (2501 مشاهده)
خیار سبز با نام علمی Cucumissativus،از گیاهان مهم جالیزی است. در حال حاضر بیشترین سطح کشت را در گلخانههای کشور دارد. گلخانهداران برای افزایش عملکرد از کودهای شیمیایی در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه استفاده میکنند که موجب برهم خوردن تعادل محیط زیست و میکروبیوم خاک میشود. استفاده از باکتریهای محرک رشد علاوهبر حفظ تعادل میکروارگانیسمهای خاک میتواند موجب بهبود کیفیت محصول شود. در این پژوهش اثرات دو سویه باکتریاییsp. strain 1119Amycolatopsis و sp. strain P3-57Pseudomonasبر جمعیت میکروبی خاک، میزان تولید و کیفیت محصول در گلخانه تجاری خیار مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از سویههای P3-57 و 1119 باعث افزایش عملکرد بهترتیب تا 4 و 23 درصد شد. ارزیابی کیفی محصول مشخص کرد، هر دو باکتری اثر مطلوبی بر روی پذیرش کلی محصول داشتند. بررسی نحوه استقرار باکتری محرک رشد نشان داد که سویه 1119 در ریشه بهصورت اندوفایت و P3-57موجب افزایش جمعیت هر دو گروه میکروارگانیسم شد. استفاده از این باکتریها در صنعت میتواند کمک شایانی به محافظت از محیط زیست و دستیابی به کشاورزی پایدار در سالهای آتی کند.
Alipour Kafi S, Mohammadi A, Karimi E. Evaluation of Amycolatopsis sp. strain 1119 and Pseudomonas sp. strain P3-57 in the Commercial Greenhouse of Cucumber, and the Study of Their Establishment and Their Effect on Soil Microbial Population. Journal of Biosafety 2021; 14 (2) :31-44 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-425-fa.html
علیپور کافی سحر، محمدی علی، کریمی ابراهیم. ارزیابی کارایی دو سویه Amycolatopsis sp. strain 1119 و Pseudomonas sp. strain P3-57 در گلخانه تجاری خیار و بررسی نحوه استقرار آنها و تاثیر آنها بر جمعیت میکروبی خاک. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (2) :31-44