تولید قارچ مدلی از اقتصاد چرخشی است. ازاینرو که از محصولات جانبی کشاورزی مانند کلش گندم و کود مرغ برای تولید مواد غنی از پروتئین و مواد مغذی استفاده میشود. مهمترین قارچ خوراکی Agaricus bisporus است که عموماً بهعنوان قارچ دکمهای شناخته میشود. در طول فرایند تولید A. bisporus، انواع باکتریها و قارچها درگیر هستند. وجود آلودگیهای باکتریایی و قارچی در اسپان قارچ میتواند منجر به تلفات اقتصادی قابلتوجه و ایجاد بیماریهای مضر در قارچ شود. پیشرفتهای اخیر از جمله متاژنومیکس نقش مهمی در شناخت باکتریها و قارچهای اصلی آلودهکننده اسپان قارچ، بهبود بهرهوری و کاهش اثر بیماریهای زراعی دارد. در این مطالعه، آلودگی اسپان قارچ با استفاده از SrRNAو توالییابی رونویسی داخلی (ITS) و همچنین آنالیز متاژنومیکس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. دادهها به واحدهای طبقهبندی عملیاتی (OTUs) دستهبندی شدند. شایعترین آلودگی باکتریایی توسط باسیلوس ایجاد شد، درحالیکه پنیسیلیوم شایعترین آلودگی قارچی بود. بهدستآوردن درک جامعی از کنترل زیستی پاتوژنهای قارچ منجر به افزایش عملکرد و کیفیت قارچ میشود. این مطالعه، با استفاده از تکنیکهای متاژنومیکس، جامعه قارچی و باکتریایی موجود در اسپان قارچ را در طول کشت نشان میدهد. همچنین روشهای استریلسازی مؤثر برای حذف آلایندههای دانههای غلات مورداستفاده برای تولید اسپان را برجسته میکند.
inanloo rahatloo K, Shahi S, Amozgar M A. Unveiling Microbial Contaminants in Agaricus bisporus Mushroom Spawns using metagenomics approach. Journal of Biosafety 2023; 16 (2) URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-533-fa.html
اینانلو راحتلو کلثوم، شاهی شهناز، آموزگار محمد علی. بررسی آلایندههای میکروبی در اسپان قارچ دکمهای سفید (Agaricus bisporus) با استفاده از راهکار متاژنومیکس. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1402; 16 (2)