[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( 6-1402 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 78-63 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلاینده‌های میکروبی در اسپان قارچ دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) با استفاده از راهکار متاژنومیکس
شهناز شاهی ، کلثوم اینانلو راحتلو* ، محمد علی آموزگار
استادیار گروه سلولی و ملکولی، دانشکده زیست شناسی، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، ایران
چکیده:   (822 مشاهده)
تولید قارچ مدلی از اقتصاد چرخشی است. از محصولات جانبی کشاورزی مانند کلش گندم و کود مرغ برای تولید مواد غنی از پروتئین و مواد مغذی استفاده می‌‏شود. مهم‌ترین قارچ خوراکی Agaricus bisporus است که عموماً به‌عنوان قارچ دکمه‌ای شناخته می‌شود. در طول فرایند تولید A. bisporus، انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها درگیر هستند. وجود آلودگی‌های باکتریایی و قارچی در اسپان قارچ می‌تواند منجر به تلفات اقتصادی قابل‌توجه و ایجاد بیماری‌های مضر در قارچ شود. پیشرفت‌های اخیر از جمله متاژنومیکس نقش مهمی در شناخت باکتری‌ها و قارچ‌های اصلی آلوده‌کننده اسپان قارچ، بهبود بهره‌وری و کاهش بیماری‌های قارچی دارد. در این مطالعه، آلودگی اسپان قارچ با استفاده از تکثیر ژن  16S rRNA و توالی‌یابی نواحی (ITS) و همچنین آنالیز متاژنومیکس مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت. داده‌ها به واحدهای طبقه‌بندی عملیاتی (OTUs) دسته‌بندی شدند. شایع‌ترین آلودگی باکتریایی و قارچی به‌ترتیب توسط باسیلوس و پنی‌سیلیوم ایجاد شد. به‌دست‌آوردن درک جامعی از بیمارگر‌های قارچ منجر به افزایش عملکرد و کیفیت قارچ می‌شود. این مطالعه، با استفاده از تکنیک‌های متاژنومیکس، جامعه قارچی و باکتریایی موجود در اسپان قارچ در طول کشت مشخص شد. همچنین روش‌های استریل‌سازی مؤثر برای حذف آلاینده‌های دانه‌های غلات مورد استفاده برای تولید اسپان بررسی و نتایج تحلیل شد.
 
واژه‌های کلیدی: اسپان، قارچ دکمه‌ای، متاژنومیکس، 16S rRNA.
متن کامل [PDF 1464 kb]   (92 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/12 | پذیرش: 1402/12/14 | انتشار: 1402/12/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahi S, inanloorahatloo K, Amoozegar M A. Unveiling Microbial Contaminants in Agaricus bisporus Mushroom Spawns using Metagenomics Approach. Journal of Biosafety 2023; 16 (2) :63-78
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-533-fa.html

شاهی شهناز، اینانلو راحتلو کلثوم، آموزگار محمد علی. بررسی آلاینده‌های میکروبی در اسپان قارچ دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) با استفاده از راهکار متاژنومیکس. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1402; 16 (2) :63-78

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-533-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 6-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660