[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 5، شماره 1 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره پنجم؛ شماره اول 1391 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 124-109 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد نانوحسگرهای زیستی در امنیت غذایی
مریم حسینی نژاد ، سعید صمدی*
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
چکیده:   (13191 مشاهده)
فناوری نانو در بسیاری کاربردهای کشاورزی و غذایی نظیر توسعه حسگرهای زیستی در مقیاس نانو برای پایش و کنترل مواد و فرایندهای غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نانو حسگرهای زیستی طی تلفیق فناوری‌های زیستی و نانو با پروسه‌های الکترونیک به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا تنها با یک ماده‌ی خاص واکنش نشان داده و با بهره‌گیری از قدرت فتوالکترون و میکروالکترودها و بر اثر واکنش اختصاصی با یک ماده‌ی خاص ابزار ردیابی و تحلیل‌گر دقیقی را در ریزترین ابعاد ارایه دهند. این حسگرها ابزارهای مفیدی در تشخیص و کنترل آلاینده‌های مخاطره‌آمیز و تشخیص باکتری‌های پاتوژن در حیوانات، گیاهان، آب و فراورده‌های غذایی به‌شمار می‌روند. با استفاده از این حسگرها شناسایی مقادیر بسیار کم ترکیبات مضر شیمیایی، ویروس و باکتری در سامانه کشاورزی و محیط زیست میسر شده و تحولی شگرف در کنترل کیفیت به همراه داشته است. در این مقاله برخی از کاربردهای نانوحسگرها در ارتقا امنیت غذایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
واژه‌های کلیدی: نانوحسگر زیستی، امنیت غذایی، آلاینده، زیست‌فناوری
متن کامل [PDF 542 kb]   (9648 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1393/1/16 | انتشار: 1393/1/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinynejad M, Samadi S. Application of Nanobiosensors in Food Security. Journal of Biosafety 2012; 5 (1) :109-124
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-51-fa.html

حسینی نژاد مریم، صمدی سعید. کاربرد نانوحسگرهای زیستی در امنیت غذایی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1391; 5 (1) :109-124

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-51-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي؛ دوره پنجم؛ شماره اول 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645