[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 12، شماره 3 - ( 10-1398 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 90-75 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر پپتیدهای ضدمیکروبی گیاهی و کاربردشان در بیوتکنولوژی
معصومه کردی* ، رباب سلامی ، ناصر فرخی ، فرانک خان ماکو
دانشجو دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3279 مشاهده)
پپتیدهای ضدمیکروبی جزء سیستم دفاعی گیاهان هستند. آنها در تمامی اندامهای گیاهی و در دامنه وسیعی از گونه‌های گیاهی وجود دارند و اثرهای ضدمیکروبی آنها در برابر بیمارگرهای گیاهی و همینطور بیمارگرهای انسانی، ویروسها، باکتریها، قارچها، پروتوزوآها، انگل‌ها و سلولهای سرطانی اثبات شده است. بنابراین این پپتیدها ترکیبهای آنتی‌بیوتیک نوید بخشی با کاربردهای مهم در بیوتکنولوژی دارویی هستند. پپتیدهای ضدمیکروبی گیاهان بر اساس خصوصیات کلی از قبیل شارژ مثبت، حضور باندهای دیسولفیدی در چندین خانواده گروهبندی میشوند. اغلب پپتیدهای ضدمیکروبی طبیعی طولی بین10 تا 50 آمینواسید دارند، اندازه آنها از 2 تا 9 کیلودالتون است که شارژ مثبت دارند، و حاوی آمینواسیدهای به شدت آبگریز هستند و اغلب ساختار مارپیچ (هلیکال) دارند. مجموعه پپتیدهای ضدمیکروبی که توسط گیاهان سنتز میشوند طبق هومولوژی توالی آمینواسیدی شامل دفنسینها، تیونینها، پروتئینهای انتقالدهنده لیپید، سیکلوتیدها، اسناکینها و پروتئینهای شبه هووین هستند. پپتیدهای ضدمیکروبی گیاهان پتانسیل بالایی در مراقبتهای بهداشتی و کشاورزی به‌عنوان آنتی‌بیوتیکی طبیعی و جایگزینی برای مواد شیمیایی جهت محافظت انسان، گیاهان یا حیوانات در برابر بیماری‌ها دارند.
واژه‌های کلیدی: پپتید ضدمیکروبی، بیوتکنولوژی، بیمارگرهای انسانی، بیمارگرهای گیاهی، دارو.
متن کامل [PDF 1213 kb]   (830 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/8/17 | پذیرش: 1399/4/25 | انتشار: 1399/5/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kordi M, salami R, farrokhi N, khan makou F. A Review of Plant Antimicrobial Peptides and Their Application in Biotechnology. Journal of Biosafety 2019; 12 (3) :75-90
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-321-fa.html

کردی معصومه، سلامی رباب، فرخی ناصر، خان ماکو فرانک. مروری بر پپتیدهای ضدمیکروبی گیاهی و کاربردشان در بیوتکنولوژی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1398; 12 (3) :75-90

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-321-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 3 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642