دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، مؤسسه غیر انتفاعی آفاق ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (1949 مشاهده)
در قرن حاضر تلفیق پلیمرهای رسانا یعنی موادی که علاوهبر بهبود خواص عمومی پلیمرها، دارای خواص الکتریکی و مغناطیسی نیز باشند با بیوپلیمرهای طبیعی برای بستهبندی هوشمند مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق از نانوذرات پلیپیرول با غلظتهای مختلف استفاده و نانوکامپوزیت کیتوزان-پلیپیرول به روش شیمیایی تهیه شد.سپس خصوصیات ساختاری و عملکردی فیلمها مورد بررسی قرار گرفت. اندازه، شکل و مورفولوژی ذرات سنتزشده با استفاده از روش میکروسکوپ پویش الکترونی بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد پلیپیرولهای سنتزشده دانهای شکل و در ابعاد 90-100 نانومتر هستند. خاصیت آنتیاکسیدانی و هدایت الکتریکی فیلمها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در پی سنتز نانوذرات پلیپیرول در ماتریکس پلیمری کیتوزان مقاومت الکتریکی کاهش و هدایت الکتریکی افزایش یافت. همچنین نتایج حاصل از بررسی تأثیر پلیپیرول بر خصوصیات فیزیکی فیلم کیتوزان نشان داد که با افزایش غلظت پلیپیرول و زمان سنتز میزان حلالیت آبی و نفوذپذیری به بخار آب فیلمها کاهش یافت. برهمکنش بین کیتوزان و پلیپیرول توسط الگوی طیفسنجی مادون قرمز و پراش پرتو ایکس تایید شد.
mohammadi B, pirsa S, mohtarami F, jalali M, Fallah N. Synthesis and study of Structural, Electrical and Antioxidant Properties of Chitosan-Polypyrrole Nanocomposites for Intelligent Food Packaging. Journal of Biosafety 2021; 14 (2) :81-100 URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-418-fa.html
محمدی بهزاد، پیرسا سجاد، محترمی فروغ، جلالی مهدی، فلاح ندا. سنتز و بررسی خصوصیات ساختاری، الکتریکی و آنتیاکسیدانی نانوکامپوزیت کیتوزان-پلیپیرول جهت بستهبندی هوشمند مواد غذایی. فصلنامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (2) :81-100