[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 14، شماره 3 - ( 8-1400 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 36-19 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر پروتئین و پپتیدهای کینوا در کیفیت نان بدون گلوتن
سیده فاطمه صادقیان مطهر ، مریم سلامی* ، شهره آریائی نژاد* ، زهرا امام جمعه
بخش زیست شناسی سامانه‌ها، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (1875 مشاهده)
تولید محصولات بدون گلوتن به علت نقش آنها در بیماری‌های مرتبط با گلوتن و سلامت دارای اهمیت است. در این پژوهش اثر پروتئین و پپتیدهای زیست‌فعال کینوا (چنوپودیوم کینوا) در افزایش کیفیت نان بدون گلوتن مورد ارزیابی قرار گرفت. پپتیدهای زیست‌فعال طی هیدرولیز آنزیمی با آلکالاز تولید و حضور آنها با آزمونهای الکتروسکوپی OPA و الکتروفورز ژل پلی‌اکریل آمید تایید شد. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی پپتیدهای زیست‌فعال تولیدشده 80/42% قدرت مهار رادیکال ABTS و 56/02% مهار رادیکال DPPH را نشان داد و بیشترین قدرت احیا پس از 4 ساعت هیدرولیز مشاهده شد. پروتئین و پپتیدهای زیست‌فعال کینوا با بیشینهی فعالیت آنتیاکسیدانی به فرمولاسیون نان بدون گلوتن افزوده شدند. حضور ایزولهی پروتئین کینوا فاکتورهای سفتی، صمغیّت و قابلیت جویدن را نسبت به نمونهی کنترل کاهش داد. علاوه‌بر این، افزودن پروتئین و پپتید کینوا و مخلوط آنها کاهش فاکتور روشنایی و افزایش اندیس قهوهای شدن نان را به دنبال داشت. همچنین، نتایج رئولوژی خمیر بدون گلوتن تاییدکنندهی رفتار جامد-مایع نمونههای تیمارشده با پروتئین و پپتید کینوا بود. بر اساس نتایج حاصل، افزودن پروتئین و پپتید زیست‌فعال کینوا بر ویژگیهای فیزیکی و حسی نان بدون گلوتن اثر منفی داشته ولی میتواند موجب تولید محصولی با خواص آنتیاکسیدانی بالاتر شود.
واژه‌های کلیدی: هیدرولیز آنزیمی، خواص آنتی‌اکسیدانی، نان بدون گلوتن، کینوا
متن کامل [PDF 2067 kb]   (414 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/7/4 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghian Motahar S F, Salami* M, Ariaeenejad S, Emam-Djomeh Z. Investigating the Effect of Quinoa Protein and Peptides on the Quality of Gluten-Free Bread. Journal of Biosafety 2021; 14 (3) :19-36
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-431-fa.html

صادقیان مطهر سیده فاطمه، سلامی* مریم، آریائی نژاد شهره، امام جمعه زهرا. بررسی اثر پروتئین و پپتیدهای کینوا در کیفیت نان بدون گلوتن. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1400; 14 (3) :19-36

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-431-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( 8-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645